Meer...

Met een terrasverwarmer en mooie sfeerverlichting worden de avonden langer en wordt het tuinseizoen ruimschoots verlengd.

Deze tuin werd in 2015 grotendeels door de bewoners zelf gerealiseerd! De wens was een moderne tuin met strakke vormen en verhoogde borders. De trampoline is nog altijd favoriet bij de kinderen dus deze moest zeker blijven maar bij voorkeur wel minder prominent aanwezig. Ingraven bleek een goede optie. In de verhoogde border werd een bankje gerealiseerd waar de kinderen kunnen zitten terwijl ze op hun beurt wachten om te springen.

De wens was een moderne tuin met strakke vormen en verhoogde borders.

De hoek links achter in de tuin is een fijne zonnige plek waar een multifunctioneel terras mocht komen. Door een deel te overkappen zouden de bewoners hier zowel in de zon als in de schaduw kunnen loungen en eten. Het bestaande schuurtje rechts in de tuin mocht behouden blijven. Omdat deze echter precies op de plek stond waar de laatste avondzon komt zou deze iets verplaatst worden naar rechts. Links ervan zou een klein avondterrasje komen.

De wens was een moderne tuin met strakke vormen en verhoogde borders.

De hoek links achter in de tuin is een fijne zonnige plek waar een multifunctioneel terras mocht komen. Door een deel te overkappen zouden de bewoners hier zowel in de zon als in de schaduw kunnen loungen en eten. Het bestaande schuurtje rechts in de tuin mocht behouden blijven. Omdat deze echter precies op de plek stond waar de laatste avondzon komt zou deze iets verplaatst worden naar rechts. Links ervan zou een klein avondterrasje komen.

Gaandeweg wijzigden de plannen
De verhoogde border achter in de tuin scheidt beide terrassen.
Genieten onder een veranda in Heerhugowaard.
Het terras links achterin is een zonnig lounge terras geworden.
De trampoline werd ingegraven.
In de speelse stapstenen komt het patroon van de bakken weer terug.
De rij van 5 losse witte bakken met boompjes tussen de bodembedekkers staat heel goed in deze strakke tuin.
Genieten onder een veranda in Heerhugowaard

De laatste zon kon toch worden gepakt

Gaandeweg wijzigden de plannen iets en besloten de bewoners het bestaande schuurtje toch te vervangen voor een nieuwe schuurt met veranda. Een goede keuze. Met een afmeting van 8x3m is er ruimte genoeg voor een ruime schuur en een volwaardig terras onder de overkapping om toch van de laatste zonnestralen te kunnen genieten. Het terras links achterin is een zonnig lounge terras geworden met ruimte voor een hangmat. De verhoogde border achter in de tuin scheidt beide terrassen en de lage borders aan de rand van het gazon geven wat meer diepte aan de tuin. De rij van 5 losse witte bakken met boompjes tussen de bodembedekkers breekt de ‘groene muur’ en staat heel goed in deze strakke tuin. De grindpaden zijn er voor de korte route in de speelse stapstenen komt het patroon van de bakken weer terug. Het was een hele klus maar inmiddels hebben de bewoners al heel wat uurtjes in de tuin en onder de veranda doorgebracht. Met een terras verwarmer en mooie sfeerverlichting worden de avonden langer en wordt het tuinseizoen ruimschoots verlengd. Mijn complimenten!

Het ontwerp

Tuinontwerp

BEKIJK ALLE TUINEN

Soortgelijke tuinen

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING