Een goede klik is altijd prettig

Meer...

Persoonlijk

Een tuin is iets heel persoonlijks. En daarom is het prettig te weten met wie u te maken heeft wanneer u hierbij de hulp inschakelt van een tuinontwerper. Ik stel me daarom graag even aan u voor.

Cindy Wetter

Groene vingers

Mijn ouders hadden een autobedrijf. Ik ben dus niet geboren met groene vingers. Sterker nog, wij hadden vroeger niet eens een tuin en mijn eigen eerste stulpje beschikte over niet meer dan een patio-achtige binnenplaats. Wel was ik altijd bezig met klussen en de inrichting van mijn woning. Dingen mooier maken is altijd mijn passie geweest. Toen ik uiteindelijk mijn eerste echte tuin kreeg viel alles op zijn plaats, dat was de extra dimensie die ik zocht!

Uitdaging

Wat een uitdaging om van je buitenruimte net zo’n fijne omgeving te maken als binnen. En met zo’n diversiteit aan planten en materialen. Ik kan enorm genieten van de juiste combinatie ervan, van een juiste verhouding tussen groen en ‘hard’. Maar ook van de bloeispreiding die naadloos in elkaar over gaat en de verkleurde hortensia’s die ik zie als ik in de nazomer met een deken onder de overkapping het begin van de herfst inadem…

Tuinontwerper

En daarom werd ik tuinontwerper. Ik deed een opleiding in de avonduren en oefende op tuinen van vrienden. Lange tijd heb ik mijn vak hobbymatig uitgevoerd, naast mijn baan. Maar toen de opdrachten groeiden besloot ik dat het tijd werd mijn droom na te jagen. Ik stopte met mijn werk en werd officieel zelfstandig ondernemer. Dit is inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden en nog altijd is mijn werk mijn grootste hobby.

Een nieuwe sprong

In 2018 lonkte een nieuw idee. Hoe fijn zou het zijn om een enorm perceel te hebben en hier al mijn tuin ideeën op te kunnen botvieren!? Een jaar lang zochten we naar een mooie stek en eind 2019 hebben we de stap gewaagd. Vanuit het mooie Haarlem vertrokken we naar een klein dorp in Overijssel waar we een oude boerderij kochten met een hectare grond. De grond was een verwaarloosd weiland, vol onkruid. Niet eens onaardig om te zien! De renovatie is inmiddels in volle gang. Bomen en hagen zijn aangeplant en een grote natuurvijver pronkt op het perceel. Ondanks mijn jarenlange ervaring is dit wel andere koek. En dat is nu juist weer wat het zo leuk maakt. Ik leer weer. Elke dag!

Werkgebied

Omdat mond tot mond reclame gelukkig nog altijd zijn werk doet ben ik nog steeds actief in de randstad. Fysieke bezoeken afleggen is alleen niet altijd even praktisch meer vanwege de reisafstand. Gelukkig hebben we tegenwoordig genoeg andere middelen voor een goede en efficiënte communicatie. Werken op afstand was voor mij, naast het reguliere ontwerpen al heel gewoon maar is nu in het algemeen wel zo'n beetje geaccepteerd. En dat biedt mogelijkheden!

Opdrachtgevers

Ik ontwerp voor zowel particulieren als voor een aantal hoveniers. Dit geeft een interessante wisselwerking waarbij we creativiteit met elkaar delen en vaak tot leuke out-of-the-box oplossingen komen voor praktische uitdagingen. Bij projecten vindt u een aantal mooie voorbeelden hiervan.

Inzicht

Wat ik de afgelopen 10 jaar geleerd heb is dat er geen goed of fout is als het om tuinen gaat. Een tuin leeft en wordt beleefd. Zoveel mensen, zoveel wensen. De kunst voor mij als tuinontwerper is een tuin te creëren die past bij de klant. Mijn klanten moeten, net als ik, thuis zijn in hun eigen tuin. Dat gevoel gun ik iedereen!

 

Cindy Wetter

 

Tuininspiratie opdoen?

Wilt u een moderne, een landelijke of een eigentijdse tuin? Of weet u het nog niet helemaal? 
Kijk dan hier eens voor wat extra inspiratie!

TuininspiratieTuininspiratie
Inspiratie
ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING