Ontwerpen is maatwerk

Meer...

Diensten

Voor sommige mensen is het heel vanzelfsprekend om hulp te vragen bij de inrichting van hun tuin. Voor andere mensen kan hier best een drempel voor bestaan. Zeker wanneer het gaat om de inrichting van een wat kleinere tuin. Omdat de hulpvraag voor iedereen anders is, pas ik mijn dienstverlening hier graag op aan. Ieder tuinplan is maatwerk en gaat zo ver als u wilt.

 

Om u te ondersteunen in de toezicht op een juiste uitvoering van het beoogde resultaat, kan ik begeleiding bieden tijdens de aanleg.

Tuinontwerp

Vaak hebben mensen zelf al ideeën over de inrichting van hun tuin. De één iets verder uitgedacht dan de ander. Inspiratie is overal op te doen en voorbeelden zijn er genoeg. Maar vaak blijft het bij een aaneenschakeling van ideeën die niet helemaal samenkomen. Ik kan u helpen hier eenheid in aan te brengen zodat het geheel ‘klopt’.

Een goed doordacht tuinplan is de basis van eindeloos tuingenot.

Ieder plan begint met een uitgebreid overleg over de gewenste sfeer, functie, materiaalgebruik en mogelijkheden. Aan de hand van dit overleg maak ik een tuinontwerp waarbij alle details besproken en benoemd zijn. Zo kunt u gerust zijn op een ontwerp dat gebaseerd is op weloverwogen keuzes en komt u niet meer voor verrassingen te staan tijdens of na de aanleg. 

3D tuinontwerp

Soms zijn ruimtes niet helemaal goed voor te stellen op basis van alleen een 2D tuinontwerp. Dan is het prettig om de mogelijkheid te hebben virtueel door de tuin te wandelen. Met een 3D tuinontwerp krijgt u een optimaal beeld van het beoogde tuinplan. Ook kan er gekozen worden om bijvoorbeeld alleen een bouwkundig element zoals een overkapping in 3D uit te laten werken. Wel zo handig ook voor de uitvoerende partij.

Beplantingsplan

Bij de aanleg van een tuin adviseer ik altijd gebruik te maken van een beplantingsplan. Of u deze nu zelf maakt of dit aan mij uitbesteedt, het is belangrijk vooraf goed na te denken over de beplanting. Planten doen het niet zonder meer op elk plekje in de tuin of op iedere grondsoort en impulsaankopen in tuincentra leiden vaak tot desillusies omdat u alle aankopen tegelijk deed en dus alles tegelijk bloeit of omdat dat leuke struikje na twee jaar toch wel erg groot geworden is.

Overdracht

Door het gebruik van sfeerbeelden en een uitgebreide toelichting op het ontwerp blijft er in de uitvoering gelukkig weinig ruimte over voor ruis. U herkent vast de teleurstelling wel van een plan dat net niet uitgevoerd werd zoals u dat bedoeld had omdat de opdracht multi-interpretabel bleek. Natuurlijk blijft het maken van een ontwerp en de aanleg van een tuin mensenwerk. Daarom is communicatie zo belangrijk. Ik draag het tuinplan daarom graag over aan een uitvoerende partij. Door samen te werken met een aantal vaste hoveniers is de informatie overdracht vaak snel en duidelijk. Ook tijdens de uitvoerende werkzaamheden zijn lijntjes kort en antwoorden op vragen snel gevonden.

Geen huis wordt gebouwd zonder dat er vooraf goed over nagedacht is. En dat zou voor een tuin natuurlijk net zo moeten zijn.

De tuin is een onderdeel van uw huis. 

Om hier optimaal van te kunnen genieten moet hij in harmonie zijn met de omgeving en voldoen aan uw wensen. Er moet een balans zijn tussen functionaliteit en vormgeving, er moet samenhang zijn in lijnvoering en materiaalgebruik en er moet evenwicht zijn in de beplanting en het kleurgebruik. Huis en tuin moeten samen een eenheid vormen waarin u zich thuis voelt.

Tuininspiratie opdoen?

Wilt u een moderne, een landelijke of een eigentijdse tuin? Of weet u het nog niet helemaal? 
Kijk dan hier eens voor wat extra inspiratie!

TuininspiratieTuininspiratie
Inspiratie
ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING