Van tuinontwerp tot eindresultaat

Meer...

Diensten

Voor sommige mensen is het heel vanzelfsprekend om hulp te vragen bij de inrichting van hun tuin. Voor andere mensen kan hier best een drempel voor bestaan. Zeker wanneer het gaat om de inrichting van een wat kleinere tuin. Omdat de hulpvraag voor iedereen anders is, pas ik mijn dienstverlening hier graag op aan. Ieder tuinplan is maatwerk en gaat zo ver als u wilt.

 

Om u te ondersteunen in de toezicht op een juiste uitvoering van het beoogde resultaat, kan ik begeleiding bieden tijdens de aanleg.

Alleen een tuinontwerp of begeleiding tot aan de oplevering?

Ieder plan begint met een uitgebreid overleg over de gewenste sfeer, functie, materiaalgebruik en mogelijkheden. Aan de hand van dit overleg maak ik een tuinontwerp waarbij alle details besproken en benoemd zijn. Zo kunt u gerust zijn op een ontwerp dat gebaseerd is op weloverwogen keuzes en komt u niet meer voor verrassingen te staan tijdens of na de aanleg. 

Door het gebruik van sfeerbeelden en een uitgebreide toelichting op het ontwerp blijft er in de uitvoering weinig ruimte over voor ruis. U herkent vast de teleurstelling wel van een plan dat net niet uitgevoerd werd zoals u dat bedoeld had omdat de opdracht multi-interpretabel bleek. Om u te ondersteunen in de toezicht op een juiste uitvoering van het beoogde resultaat, kan ik begeleiding bieden tijdens de aanleg. Ik ben dan betrokken tot aan de oplevering.


Bij de aanleg van een tuin adviseer ik altijd gebruik te maken van een beplantingsplan. Of u deze nu zelf maakt of dit aan mij uitbesteedt, het is belangrijk vooraf goed na te denken over de beplanting. Planten doen het niet zonder meer op elk plekje in de tuin of op iedere grondsoort. En impulsaankopen in tuincentra leiden vaak tot desillusies omdat u alle aankopen tegelijk deed en dus alles tegelijk bloeit of omdat dat leuke struikje na twee jaar toch wel erg groot geworden is.

Geen huis wordt gebouwd zonder dat er vooraf goed over nagedacht is. En dat zou voor een tuin natuurlijk net zo moeten zijn.

De tuin is een onderdeel van uw huis. 

Om hier optimaal van te kunnen genieten moet hij in harmonie zijn met de omgeving en voldoen aan uw wensen. Er moet een balans zijn tussen functionaliteit en vormgeving, er moet samenhang zijn in lijnvoering en materiaalgebruik en er moet evenwicht zijn in de beplanting en het kleurgebruik. Huis en tuin moeten samen een eenheid vormen waarin u zich thuis voelt.

Tuininspiratie opdoen?

Wilt u een moderne, een landelijke of een eigentijdse tuin? Of weet u het nog niet helemaal? 
Kijk dan hier eens voor wat extra inspiratie!

TuininspiratieTuininspiratie
Inspiratie
ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING