U kunt het zo gek maken als u zelf wilt...

Meer...

Wat kost een tuinontwerp?

Bij de aankoop van een huis wordt vaak wel rekening gehouden met eventuele verbouwingen binnen maar men vergeet vaak dat een tuin ook geld kost. En dat is jammer. Een gemiddelde stadstuin is bijvoorbeeld zo’n 40-65m2. Dat is vaak al gauw 30% van het totale woonoppervlak van het huis. Een groot oppervlak om niets mee te doen of niet volledig naar de zin in te richten. En met de producten die tegenwoordig ook voor buiten beschikbaar zijn (overkappingen, terrashaarden, verlichting, accessoires etc.) kunt u een groot deel van het jaar genieten van de tuin! Een waardevolle investering dus, met name voor het eigen genot.

Cindy Wetter Tuinen

Vakmanschap kost geld

Het laten maken van een tuinontwerp kost natuurlijk ook gewoon geld. Het is een creatief proces en het is maatwerk. Ik ben er echter van overtuigd dat een goed plan zichzelf terugverdient. In de belangrijkste plaats in de vorm van eindeloos tuingenot zonder nodeloze ergernissen. Maar ook in geld. Denk alleen al aan planten die vervangen moeten worden omdat ze het op een verkeerd gekozen plek niet doen.

Achteraf...

Aanpassingen achteraf kunnen kostbaar zijn en hadden voorkomen kunnen worden. De kosten voor een tuinontwerp zijn uiteindelijk slechts een klein percentage van de kosten die u maakt voor de aanleg.

Budget bepalen

De aanleg van de tuin kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Het is belangrijk vooraf goed na te denken wat u uit wilt geven aan de tuin. Zo kan ik rekening houden met uw budget bij het ontwerpen van de tuin en bij de keuzes voor materialen. Ook de hoeveelheid werk die u uit wilt besteden is hierop van invloed.

Korting door samenwerking

Al geruime tijd werk ik samen met een aantal hoveniers. Allemaal met hun eigen kwaliteiten en in verschillende regio's. We kennen elkaars werk en weten wat we aan elkaar hebben. Communicatie en vertrouwen zijn heel belangrijk in een goede overdracht van informatie voor de uitvoering van uw tuinplan. Voor de aanleg van uw tuin breng ik u dan ook graag in contact met één van deze hoveniers. Uw voordeel is dat we elkaar begrijpen. Dat komt een juiste uitvoering alleen maar ten goede. En omdat ook zij begrijpen dat een goed plan hen tijd bespaart, zijn zij bereid een deel van de kosten voor het tuinontwerp voor hun rekening te nemen. Dat maakt het ontwerp nog leuker!

Interesse?

Heeft u interesse in een tuinontwerp, beplantingsplan of bijvoorbeeld een adviesgesprek, neemt u dan gerust contact met mij op. Ik kan u direct een indicatie van de kosten geven. Naar aanleiding van een oriënterend gesprek zal ik u altijd een definitieve prijsopgaaf doen.

Tuininspiratie opdoen?

Wilt u een moderne, een landelijke of een eigentijdse tuin? Of weet u het nog niet helemaal? 
Kijk dan hier eens voor wat extra inspiratie!

TuininspiratieTuininspiratie
Inspiratie
ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING