Meer...

Een andere vorm is weer eens wat anders.

Door de uitbouw van het huis en het verwijderen van een stenen schuur in de achtertuin veranderde de vorm van de bestaande tuin volledig. Er was een ondiepe maar brede achtertuin overgebleven die ook nog eens een flink hoogteverschil kende. Een uitdaging die ook weer nieuwe mogelijkheden bood.

Er kwamen twee terrassen naast elkaar liggen.

Het loungeterras werd iets verhoogd en bestraat met een andere tegel. Tussen de terrassen kwam een verhoogde border en boven het eet terras kwam een robuuste strakke pergola. Hierdoor ontstonden twee aparte ruimtes met ieder een eigen uitstraling en functie.

Er kwamen twee terrassen naast elkaar liggen.

Het loungeterras werd iets verhoogd en bestraat met een andere tegel. Tussen de terrassen kwam een verhoogde border en boven het eet terras kwam een robuuste strakke pergola. Hierdoor ontstonden twee aparte ruimtes met ieder een eigen uitstraling en functie.

Het huis kwam 'op een voetstuk' te staan.
Boven het eet terras kwam een robuuste strakke pergola.
Er ontstonden twee aparte ruimtes met ieder een eigen uitstraling en functie.
Tussen de terrassen kwam een verhoogde border.
Aan de ene kant staan de robuuste pergola palen in de verhoogde border.
Een blauwe regen draait zich om de robuuste pergola heen.
Een vlinderstruik in de verhoogde border.
In de breedte werken in Abcoude

Ophogen was geen optie.

De woning ligt ruim 30cm hoger dan de tuin. Omdat ophogen van de tuin heel onpraktisch was werd ervoor gekozen het hoogteverschil direct bij de woning te overbruggen. Zo hoefde er nauwelijks aanspraak gemaakt te worden op de diepte van de tuin, die toch al beperkt was en kwam de woning als het ware opeen voetstuk te staan. Een leuk effect, ook vanuit het huis gezien!

Het ontwerp

Tuinontwerp

BEKIJK ALLE TUINEN

Soortgelijke tuinen

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING