Meer...

Na de uitbouw van de woning stond de prachtige Magnolia ineens enorm in de weg.

De mooie en grote achtertuin was door een uitbouw van de woning voor een deel omgetoverd tot zandbak. Ook het verband was uit de tuin. Een mooie kleine Magnolia stond ineens niet meer midden in de tuin maar precies op de plek waar een eetterras heel prettig zou zijn. Ondanks dat de tuin nog steeds een flink oppervlak had, was er een groot deel ingeleverd. De brede borders met volwassen coniferen moesten verkleind worden om zo veel mogelijk speel en relaxruimte te creëren.

Met gemengde gevoelen werd bepaald welke bomen mochten blijven.

De coniferen zouden de bewoners zelf niet gekozen hebben maar ze maakten de tuin wel meteen groen. De grote treurwilg moest in ieder geval blijven. Door enkele bomen rondom deze boom weg te halen komt de prachtige vorm van de wilg veel beter uit. Ook is hij flink gesnoeid waardoor de takken niet meer tot op de grond reiken en er een doorkijk is ontstaan onder de boom die de tuin meer diepte geeft.

Met gemengde gevoelen werd bepaald welke bomen mochten blijven.

De coniferen zouden de bewoners zelf niet gekozen hebben maar ze maakten de tuin wel meteen groen. De grote treurwilg moest in ieder geval blijven. Door enkele bomen rondom deze boom weg te halen komt de prachtige vorm van de wilg veel beter uit. Ook is hij flink gesnoeid waardoor de takken niet meer tot op de grond reiken en er een doorkijk is ontstaan onder de boom die de tuin meer diepte geeft.

De grote treurwilg moest in ieder geval blijven.
De grote treurwilg moest in ieder geval blijven.
Veel groen en speelruimte in deze tuin.
Een antraciet veranda aan een oude schuur.
Met een buitenhaard onder de veranda.
Een semi-transparante poort scheidt dat achtertuin af van de oprit.
Een groene tuin in Badhoevedorp.
Een groene tuin in Badhoevedorp

Een robuuste antraciet veranda biedt ruimte aan nog een terras.

De locatie van het vlonder terras is aangepast aan de bomen die behouden zijn en ligt daardoor redelijk centraal. Niet heel voor de hand liggend maar zon-technisch een hele fijne plek. Wanneer de nieuwe beplanting iets meer volume krijgt zal het terras aan twee kanten omsloten worden, wat iets meer gevoel van privacy zal geven.

Achter de garage stond een gammele schuur. Deze moest tegen de vlakte. Op de plek van de schuur is een robuuste antraciet gebeitste veranda geplaatst. Omdat van de ruimte die de schuur bood wel altijd gretig gebruik was gemaakt, is onder de veranda opslag gemaakt. Er is nog genoeg ruimte over om ’s avonds lekker beschut bij een vuurtje te ontspannen. Het ruime eetterras aan huis is van keramische tegels in dezelfde tint als de vloer binnen. Dit geeft een hele luxe uitstraling. Door middel van een trap en een houten pad is het terras verbonden met de rest van de tuin.

Een semi-transparant maatwerk hek staat halverwege de oprit waardoor een deel van de oprit nu als zij tuin wordt benut. Zowel vanuit de keuken in de uitbouw als vanuit de kantoorruimte aan de zijkant van het huis is het uitzicht op deze zij tuin beduidend prettiger dan op de voormalige oprit.

Het ontwerp

Tuinontwerp

BEKIJK ALLE TUINEN

Soortgelijke tuinen

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING