Meer...

Het begon allemaal met een groot stuk braak liggend terrein.

Bij de aanvang van het maken van de plannen voor de tuin was er alleen een groot stuk braak liggend terrein met een fundering voor een woning die daarop zou worden gebouwd. De oppervlakte van het perceel bedraagt zo’n 1600m2 en kent nogal wat niveau verschil. Zo ligt het huis 35 cm hoger dan de weg ervoor. Er is heel wat grond aangevoerd om de paden en terrassen rondom de woning op peil te brengen. Naar de weg toe loopt het terrein glooiend af, achter is het hoogteverschil zo veel moeglijk met trap treden opgevangen. Aan de zijkant werd een flinke damwand gemaakt.

In de voortuin moest je lekker kunnen wandelen.

Het huis wordt inmiddels bewoond door twee gezinnen. De voortuin is voor gezamenlijk gebruik. Het gazon en de borders zijn fraai om naar te kijken. er is een chique oprijlaan gekomen met parkeerplek voor meerdere auto's en de honden kunnen lekker vrij rondrennen. Om ze binnen te houden is de tuin rondom afgesloten met een schapen hekje dat op termijn aan het oog onttrokken zal zijn door de beplanting voor een natuurlijk beeld.

In de voortuin moest je lekker kunnen wandelen.

Het huis wordt inmiddels bewoond door twee gezinnen. De voortuin is voor gezamenlijk gebruik. Het gazon en de borders zijn fraai om naar te kijken. er is een chique oprijlaan gekomen met parkeerplek voor meerdere auto's en de honden kunnen lekker vrij rondrennen. Om ze binnen te houden is de tuin rondom afgesloten met een schapen hekje dat op termijn aan het oog onttrokken zal zijn door de beplanting voor een natuurlijk beeld.

De tuin werd rondom afgesloten voor de honden.
In de voortuin moest je lekker kunnen wandelen.
De oprijlaan naar het huis.
De tuin werd rondom afgesloten voor de honden.
 Het uitzicht op de velden achter moest behouden blijven.
Een mooie ruime overkapping was de wens van de hoofdbewoners.
Hydrangea paniculata 'Limelight'
Een grote landelijke tuin in Noordwijkerhout

Het wijdse uitzicht is fantastisch

De achtertuin is in tweeën gesplitst voor de twee gezinnen. Met een ruime doorkijk, in het verlengde van de keukendeuren, is er vanuit de woning en vanaf het terras aan het huis uitzicht op de velden achter. Dit geeft een heel vrij gevoel. En voor wat meer beslotenheid is er een ruime overkapping geplaatst met een klein schuurtje voor de tuinkussens en de barbecue.

Het ontwerp

Tuinontwerp

BEKIJK ALLE TUINEN

Soortgelijke tuinen

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING