Meer...

De belangrijkste wens was om vanuit de hoger gelegen woonkamer de tuin in te kunnen.

De tuin behorend bij dit imposante herenhuis in Rotterdam ligt een halve verdieping lager dan de eerste woonlaag van het huis. Onder de eerste woonlaag bevindt zich een kelder met stahoogte. Tot voor kort was de tuin alleen bereikbaar via deze kelder. De belangrijkste wens van de bewoners was om via de bestaande ruime veranda vanuit de woonkamer gewoon de tuin in te kunnen. De tuin zelf moest voor de twee kleine jongens een fijne speelruimte bieden en voor de ouders een loungeplek. Ook moest er ruimte gereserveerd worden voor een eettafel. En dat alles op een relatief klein oppervlak, rekening houdend met het overpad achter de tuin.

Overkapt, besloten en toch in de zon

Om de inkijk vanaf de nabijgelegen hoogbouw te beperken zijn er leibomen geplaatst. Een overkapping werd gedurende het proces een steeds grotere wens om meer privacy
te creëren. Om het zicht vanaf de hoger gelegen woonkamer op de tuin te behouden is gekozen voor een ondiepe L-vormige overkapping. Zo bleef er ook nog ruimte over voor de trap vanaf de veranda de tuin in. Ondanks dat de overkapping ondiep is, geeft deze toch voldoende beslotenheid terwijl de bewoners er ook onder in de zon kunnen zitten. 

Overkapt, besloten en toch in de zon

Om de inkijk vanaf de nabijgelegen hoogbouw te beperken zijn er leibomen geplaatst. Een overkapping werd gedurende het proces een steeds grotere wens om meer privacy
te creëren. Om het zicht vanaf de hoger gelegen woonkamer op de tuin te behouden is gekozen voor een ondiepe L-vormige overkapping. Zo bleef er ook nog ruimte over voor de trap vanaf de veranda de tuin in. Ondanks dat de overkapping ondiep is, geeft deze toch voldoende beslotenheid terwijl de bewoners er ook onder in de zon kunnen zitten. 

Een overkapping bleek een latente wens
De belangrijkste wens was om via de bestaande veranda de tuin in te kunnen.
Met de deur open kan er geschommeld worden onder de overkapping.
Een hangstoel onder de overkapping voor de ontspanning van de ouders.
Ook de eettafel kreeg een mooie plek.
De rest van de tuin werd voor de jongens.
Er werden Cortenstalen lampen gebruikt voor een warme sfeer.
Een lager gelegen tuin bij een herenhuis in Rotterdam

Ontspanning voor het hele gezin

Er is lekker veel kleur toegevoegd aan de tuin en er zijn Cortenstalen accessoires en lampen gebruikt voor een warme sfeer. In het midden van de achterwand van de
overkapping is een deur geplaatst om de poort te bereiken. En met de deur open kan er prima geschommeld worden aan de overkapping. Een hangstoel en een
loungebank zijn er voor de ontspanning van de ouders en zelfs de eettafel heeft een mooie plek. De rest van de tuin is voor de jongens. Er is gekozen
voor onderhoudsvrij kunstgras waarop ze lekker hun gang kunnen gaan.

Het ontwerp

Tuinontwerp

BEKIJK ALLE TUINEN

Soortgelijke tuinen

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING