Meer...

De uitvoering zouden de bewoners zelf gaan doen, ze hadden alleen een plan nodig.

De eigenaren van deze tuin hadden net een enorme verbouwing aan het huis achter de rug, waarna de tuin aan de beurt was. Een flinke uitdaging omdat het grote perceel helemaal overwoekerd was door grote bomen en stuiken en ze van plan waren nagenoeg alles zelf te doen. Ze hadden alleen een plan nodig. Vanuit de woonkamer zijn de naburige huizen te zien, die wilden ze graag uit het zicht. Verder moest er een grote vijver komen. De auto moest op eigen terrein geplaatst kunnen worden maar ook de camper en de aanhanger moesten er een plek krijgen. Vanwege de ligging van het huis aan een pleintje werd de achterdeur van de woning vaak door bezoekers en postbodes als entree gebruikt en dit was niet altijd wenselijk.

De vijver heeft een prominente plek in de tuin.

Een groene erf afscheiding draagt enorm bij aan de gewenste natuurlijk uitstraling. De bestaande haag was zo uit vorm dat deze grotendeels vervangen is. Om niet meteen alle privacy op te geven is deze eerst één kant vervangen. De andere haag is voorlopig eerst flink terug gesnoeid en zal op termijn worden vervangen, waarna er een border voor geplaatst zal worden. De vijver heeft een prominente plek in de tuin zodat er vanuit alle hoeken van het huis en de tuin zicht op is. 

De vijver heeft een prominente plek in de tuin.

Een groene erf afscheiding draagt enorm bij aan de gewenste natuurlijk uitstraling. De bestaande haag was zo uit vorm dat deze grotendeels vervangen is. Om niet meteen alle privacy op te geven is deze eerst één kant vervangen. De andere haag is voorlopig eerst flink terug gesnoeid en zal op termijn worden vervangen, waarna er een border voor geplaatst zal worden. De vijver heeft een prominente plek in de tuin zodat er vanuit alle hoeken van het huis en de tuin zicht op is. 

Het paadje nodigt uit om de ligstoelen te testen.
Het pad nodigt uit om plaat te nemen op de ligbedden onder de veranda.
Bolbomen langs het paadje van klinkers met tegels.
Het paadje van klinkers en stapstenen is makkelijk toegankelijk vanuit de woning.
De stapstenen in de klinkerbestrating leiden naar de voordeur.
Door het patroon van stapstenen is duidelijk aangegeven waar de voordeur zich bevindt.
De borders naast het pad moeten nog wat body krijgen.
Een landschappelijke vijvertuin in Schoorl

De achterdeur wordt niet langer als voordeur gebruikt.

Twee ligstoelen staan uitnodigend onder de veranda van het schuurtje, dat via een paadje vanuit de zij deur van de woonkamer te bereiken is. Bij de openslaande deuren van de woonkamer ligt een eet terras. Omdat de camper bij nader inzien niet op het terrein hoefde te staan, is een tweede veranda gebouwd, welke ruimte biedt aan een ruime lounge set.

De auto staat zo voor de garage dat de achterdeur nog goed bereikbaar blijft voor de bewoners. Om bezoekers hiervan te weerhouden is de oprit van grind voorzien en is er een pad langs het huis gelegd, dat duidelijk naar de voordeur leidt.

Het ontwerp

Tuinontwerp

BEKIJK ALLE TUINEN

Soortgelijke tuinen

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING