Meer...

Een terras, een aantal enorme bomen en iets wat voor gras door moest gaan, zo zag het er eerst uit.

Deze tuin ontwierp ik in opdracht van Nederveen Tuinen. Het terras aan de woning lag er al. Dit was meteen na het realiseren van de aanbouw gelegd. Bij gebrek aan inspiratie was het daarbij gebleven. Inmiddels ligt er een plaatje van een achtertuin achter deze woning in Haarlem.

Alsof de tuin speciaal gestyled was.

Of de tuin ruim een jaar na aanleg nog aan de verwachtingen voldeed en of ik nog eens langs mocht komen om foto’s te maken was mijn vraag. Blij verrast was ik toen ik deze gezellig ingerichte tuin aantrof. Toen de heer des huizes mij ontving moet hij mijn verwonderde blik over zijn styling kwaliteiten gezien hebben, aangezien hij direct nonchalant zei dat zijn vrouw dat aan het begin van het seizoen gedaan had en dat alles eigenlijk altijd buiten blijft liggen. Dan is de drempel om naar buiten te gaan wel heel laag.

Alsof de tuin speciaal gestyled was.

Of de tuin ruim een jaar na aanleg nog aan de verwachtingen voldeed en of ik nog eens langs mocht komen om foto’s te maken was mijn vraag. Blij verrast was ik toen ik deze gezellig ingerichte tuin aantrof. Toen de heer des huizes mij ontving moet hij mijn verwonderde blik over zijn styling kwaliteiten gezien hebben, aangezien hij direct nonchalant zei dat zijn vrouw dat aan het begin van het seizoen gedaan had en dat alles eigenlijk altijd buiten blijft liggen. Dan is de drempel om naar buiten te gaan wel heel laag.

Op deze manier houdt niets je tegen om naar buiten te gaan.
Een pad van steenschotten in de tuin.
Het zicht op de gezellige lounge hoek onder de overkapping.
De lounge hoek gezellig ingericht onder de overkapping zonder achterwand met een vloer van steenschotten.
Zicht op de tuin met steenschotten vanuit het tuinhuis.
Zicht op het terras vanaf de schuur.
Zicht op het terras bij de keuken met glazen schuifwand vanuit de overkapping.
Steenschotten onder een veranda in Haarlem

Onder een afdak en toch buiten.

Drempels zijn er overigens überhaupt niet. De glazen schuifwand van de ruime woonkeuken biedt een uitnodigende toegang tot het terras dat hier heel mooi bij aansluit. Alleen de vorm van het terras is aangepast om tot een mooi ontwerp te komen. Een pad van steenschotten leidt naar de schuur, die in de toekomst misschien als werkruimte gebruikt zal worden. Een groot raam zorgt voor licht in de schuur. De steenschotten van het pad liggen ook onder de overkapping. De overkapping is een meter uit de erf grens geplaatst en heeft geen achterwand. Zo voelt het nog meer als buiten zitten. Achter de overkapping is een aantal groenblijvende bomen geplant die de rij huizen achter de tuin over een paar aan het zicht zullen onttrekken, het enige wat de bewoners heel fijn hadden gevonden aan de enorme bomen die voorheen in de tuin stonden. Eén van de bomen bleef en geeft deze tuin echt karakter. Voor zo’n beetje elke gesneuvelde boom is een nieuwe aangeplant.

Het ontwerp

Tuinontwerp

BEKIJK ALLE TUINEN

Soortgelijke tuinen

ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING